Concept information
Voorkeursterm
6052levensmiddelenadditief
Definitie
- Stoffen die opzettelijk aan levensmiddelen worden toegevoegd om bepaalde technologische functies te vervullen, bijvoorbeeld om voedsel te kleuren, te zoeten, of te conserveren. In de Europese Unie worden alle additieven voor levensmiddelen aangeduid met een E-nummer. De meest gebruikelijke additieven op etiketten van levensmiddelen zijn antioxidanten (om aantasting door oxidatie te voorkomen), kleurstoffen, emulgatoren, stabilisatoren, geleer- en verdikkingsmiddelen, conserveringsmiddelen en zoetstoffen.
heeft nauwer begrip
Alternatieve term
- additief voor levensmiddelen
- sensorieel toevoegingsmiddel
- technisch additief
Toelichting
- Niet te verwarren met voedingssupplement.
URI
http://eurovoc.europa.eu/6052
{{label}}
{{#each values }} {{! loop through ConceptPropertyValue objects }}
{{#if prefLabel }}
{{/if}}
{{/each}}
{{#if notation }}{{ notation }} {{/if}}{{ prefLabel }}
{{#ifDifferentLabelLang lang }} ({{ lang }}){{/ifDifferentLabelLang}}
{{#if vocabName }}
{{ vocabName }}
{{/if}}