Skip to main

Zoek in woordenlijst

Content taal

Concept information

materialen > voedsel > gortepap

voorkeursterm

gortepap  

Type

  • CHT concept

heeft bovenliggend begrip

alternatieve term

  • gortenpap
  • gortpap
  • karnemelkse gortepap

toelichting

  • (Karnemelkse) gortepap wordt gemaakt van karnemelk en gort (gepelde gerst).De gort wordt 12 uur geweekt en daarna 1 uur in water gekookt. Ten slotte wordt er karnemelk toegevoegd. De pap wordt opgediend met basterdsuiker of stroop.Gortepap was de eerste pap die in Nederland door zuivelfabrieken werd geleverd, in een melkbus met het opschrift 'karnemelkse pap'. (Wikipedia)

hasConceptStatus

URI

https://data.cultureelerfgoed.nl/term/id/cht/10fab4b0-d8c2-4e72-93e2-5ef82b525c86

Download dit concept:

RDF/XML TURTLE JSON-LD Gemaakt 22-01-2019, Gewijzigd 22-01-2019