Concept information
voorkeursterm
ketjap
Type
-
CHT concept
heeft bovenliggend begrip
alternatieve term
- ketjap asin
- ketjap manis
- ketjap sedang
toelichting
- Ketjap (Indonesisch: kecap) is een Indonesische sojasaus. Het wordt gemaakt van een mengsel van sojabonenmeel, grof gemalen tarwe, kruiden en zout. Ketjap manis is de meestgebruikte soort.Kenmerken van Indonesische ketjap zijn de donkerbruine kleur en de stroperigheid. Dit is anders bij Chinese en Japanse sojasauzen. Die zijn dunner en meestal niet zoet. (Wikipedia)
hasConceptStatus
hasSource
URI
https://data.cultureelerfgoed.nl/term/id/cht/01ef8f7a-864e-4065-b51f-b42540a51fbd
{{label}}
{{#each values }} {{! loop through ConceptPropertyValue objects }}
{{#if prefLabel }}
{{/if}}
{{/each}}
{{#if notation }}{{ notation }} {{/if}}{{ prefLabel }}
{{#ifDifferentLabelLang lang }} ({{ lang }}){{/ifDifferentLabelLang}}
{{#if vocabName }}
{{ vocabName }}
{{/if}}