Skip to main

Zoek in woordenlijst

Content taal

Concept information

materialen > voedsel > ketjap

voorkeursterm

ketjap  

Type

  • CHT concept

heeft bovenliggend begrip

alternatieve term

  • ketjap asin
  • ketjap manis
  • ketjap sedang

toelichting

  • Ketjap (Indonesisch: kecap) is een Indonesische sojasaus. Het wordt gemaakt van een mengsel van sojabonenmeel, grof gemalen tarwe, kruiden en zout. Ketjap manis is de meestgebruikte soort.Kenmerken van Indonesische ketjap zijn de donkerbruine kleur en de stroperigheid. Dit is anders bij Chinese en Japanse sojasauzen. Die zijn dunner en meestal niet zoet. (Wikipedia)

hasConceptStatus

URI

https://data.cultureelerfgoed.nl/term/id/cht/01ef8f7a-864e-4065-b51f-b42540a51fbd

Download dit concept:

RDF/XML TURTLE JSON-LD Gemaakt 27-03-2019, Gewijzigd 28-03-2019